LEMMO One: elektrische en gewone fiets in één

Geschreven door

Jelle van Es

LEMMO One E+Bike

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De nieuwe LEMMO One E+Bike kent een paar belangrijke verbeteringen.

  • Ook te vinden door Apple’s ‘Vind Mijn’
  • Zadel is comfortabeler geworden
  • Nieuw stuur voor je smartphonehouder

De Duitse fietsfabrikant LEMMO introduceerde in 2022 de eerste versie van de LEMMO One E+Bike. Deze heeft nu een upgrade gekregen met een aantal verbeteringen. Goed nieuws: als je er al één hebt, dan kun je deze upgraden met een uitbreidingsset.

Het speciale aan de LEMMO One is dat je deze elektrische fiets in een handomdraai verandert in een traditionele fiets. Je draait de knop bij de naaf van het achterwiel om en haalt de Smartpac met alle elektrische onderdelen er vanaf: en je hebt een normale fiets.

Handig wanneer je de batterij oplaadt, maar toch even met de fiets even snel ergens heen moet. Kun je de volgende dag met een volle batterij weer op weg. Doordat alle techniek in die Smartpac zit, is upgraden makkelijk. Zo verander je je ‘oude’ LEMMO One E+Bike in deze nieuwe tweede generatie elektrische fiets.

💡 Goed om te weten: makkelijk te repareren

De LEMMO One E+Bike maakt gebruik van standaard onderdelen, waardoor je hem bij de fietsenmaker kunt repareren. Is er iets elektronisch stuk of werkt het niet goed? Buiten de garantie los je dat op met een nieuwe Smartpac.

Lemmo One E+Bike
Via Lemmo

De veranderingen bij de nieuwe LEMMO One E+Bike

Mocht je gelijk in één keer de nieuwe fiets willen scoren, dan zijn er een paar verbeteringen:

  • De geïntegreerde koppelsensor moet een natuurlijkere rij-ervaring geven – Daardoor vlieg je niet gelijk vooruit, maar heb je een natuurlijke rijervaring met ondersteuning.
  • Beveiliging met Apple’s ‘Vind mijn’ – In de Smartpac zit al een GPS om de fiets te vinden. Maar in de nieuwe generatie is ook een Apple Airtag geïntregeerd. Met de Apple ‘Vind mijn’ functie kun je zo je fiets altijd terugvinden. Dat maakt de fiets minder interessant voor diefstal.
  • Stuur is geschikt voor universele smartphonehouder – Deze smartphonehouder van LEMMO is apart verkrijgbaar. Daarmee klem je je telefoon in het stuur en heb je gelijk een navigatiesysteem op je stuur.
  • Nieuw zadel moet voor meer comfort zorgen – In het zadel zit een verborgen vering. Deze maakt het comfortabeler om er lange ritten op te maken.

De nieuwe LEMMO One E+bike behoudt daarnaast dezelfde voordelen. De fiets is met de Smartpac erop 18 kilo, zonder weegt hij 15 kilo.

Met een volledig opgeladen batterij heb je een bereik van 100 kilometer en is deze in 3,5 uur op te laden. In de batterij zit ook een USB-A en USB-C uitgang om onderweg je telefoon op te laden.

De nieuwe LEMMO One E+Bike is nu beschikbaar en gaat uiteindelijk de eerste generatie van de elektrische fiets vervangen. De elektrische fiets heeft een adviesprijs van € 2289 inclusief Smartpac. Liever een andere elektrische fiets voor in de stad? Kijk dan eens naar de Cowboy Cruiser of de Tenways CGO009.

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Conversational Form (#3)

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Share to...