Cowboy Circular: 5 dingen die je eerst moet weten

Refurbished fietsen van Cowboy, doen of beter niet? Ik ben op onderzoek uitgegaan.

Geschreven door

Ruud Caris

Cowboy fiets - e-bikefans

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Met Cowboy Circular geef je gebruikte e-bikes een tweede kans. Zie het als een refurbished fiets, die nog vele kilometers mee kan. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het Circular-programma en een aantal handige tips.

Cowboy Circular

Met Cowboy Circular kun je gebruikte fietsen van het merk kopen. Deze zijn over het algemeen goedkoper, maar voldoen nog ruimschoots aan alle criteria van een goede e-bike.

Doordat deze fietsen gebruikt en nagekeken zijn, worden ze veel goedkoper aangeboden. Ook zien we hier vaak wat oudere modellen die nu niet meer officieel verkocht worden. Doordat er natuurlijk altijd een wisselend aantal fietsen en modellen binnenkomt die gebruikt kunnen worden voor dit programma, is ook het aanbod en de voorraad wisselend.

Om te bepalen of dit programma iets voor jou is, heb ik hieronder een aantal feiten en constateringen op een rij gezet.

Cowboy
Cowboy 4 – E-bikefans

1. Je bespaart zo’n 15-30% op de nieuwwaarde

Deze refurbished fietsen van Cowboy worden aangeboden met een korting van 15-30%. Dit hangt onder andere af van het model, maar ook van de conditie van de specifieke fiets.

Er worden een aantal condities gedefinieerd binnen Cowboy Circular:

  • Excellent (uitstekend) – Deze fietsen zijn volledig nagekeken, waar nodig onderdelen vervangen en werken perfect. Er zitten mogelijk een aantal kleine krasjes op het frame.
  • Good (goed) – Volledig nagekeken, waar nodig onderdelen vervangen en deze fietsen werken perfect. Mogelijk een aantal krassen op het frame en andere gebruikerssporen.

Afhankelijk van de gekozen conditie en het model, wordt de prijs naar boven of beneden bijgesteld. Het verschil tussen Excellen en Good is over het algemeen zo’n € 200.

Welke je moet kiezen is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Persoonlijk kies ik voor Excellent, anders ga ik me te snel ergeren aan de krasjes en eventuele andere cosmetische tekortkomingen.

2. Slechts 1 jaar garantie

Op de fietsen uit het Cowboy Circular-programma wordt een garantie gegeven van één jaar. Op andere modellen is dit twee jaar. Eventuele acties die de garantie verlengen, zijn niet van toepassing op deze gebruikte Cowboy’s.

Koop je een fiets vanuit en in Nederland, dan heb je nog steeds het recht om de Cowboy fiets binnen 14 dagen te retourneren. Dit is wettelijk geregeld.

Cowboy 3 - E-bikefans
Cowboy 3 – E-bikefans

3. Levering binnen 10 dagen

Van de e-bikes die nu te bestellen zijn via het Circular-programma, is er altijd voorraad. Op de site wordt dan ook exact aangegeven hoeveel stuks er beschikbaar zijn.

Daarom kunnen ze een levertijd ‘garanderen’ van 10 dagen. Dus als je een refurbished Cowboy bestelt, dan kun je deze binnen een kleine twee weken bij jou thuis verwachten. Helaas zijn er wel verzendkosten verschuldigd.

4. Geen gratis verzending

Cowboy e-bikes worden over het algemeen gratis verzonden. Maar dit geldt niet voor de exemplaren in dit programma. Hierbij zijn wel verzendkosten verschuldigd. Uiteraard is dit afhankelijk van het land of de locatie waar jij je bevindt.

Voor mijn adres zou ik € 40 verzendkosten kwijt zijn. Wat mij betreft acceptabel voor een dergelijk groot pakket dat verzekerd verzonden moet worden.

Cowboy 3 e-bikefans
Cowboy 3 e-bikefans

5. Aankopen via Circular tellen niet mee voor het referral-programma

Als je een fiets hebt gekocht van Cowboy, dan kun je meedoen met het zogenaamde referral-programma. Dat wil zeggen dat het aanbrengen van vrienden die een fiets kopen, je iets oplevert.

Het Cowboy referral-programma beloont jou en de aangedragen vriend met extra’s of kortingen als er een aankoop wordt gedaan. Deze mogelijkheid geldt dus niet voor Cowboy Circular-aankopen. Draag je een vriend aan en koopt deze een refurbished-fiets, dan ontvang je hier geen vergoeding voor.

Misschien wel logisch, maar vooral ook goed om te weten natuurlijk.

Meerdere modellen beschikbaar

Er zijn meerdere modellen beschikbaar binnen het refurbished programma. Je ziet dat de oudere modellen van Cowboy wat breder beschikbaar zijn.

Wil je meer over de e-bikes van Cowboy weten, check dan ook mijn reviews. Bijvoorbeeld van de Cowboy 3 en Cowboy 4. Maar ook modellen als de Cowboy Cruiser zijn er mondjesmaat te vinden.

💡 Fietsen vandaag beschikbaar binnen Cowboy Circular

Het aanbod wisselt, soms dagelijks. Daarom is het goed om in de gaten te houden wanneer jouw favoriete model beschikbaar komt.

Is het verstandig een ‘Cowboy Circular’ te kopen?

Het korte antwoord: ja, dat is verstandig. Je krijgt een goed werkende, volledig nagekeken fiets. Er kunnen hier en daar wat cosmetische oneffenheden zijn, maar de technische staat is 100% in orde.

Daarbij bespaar je ook nog eens 15-30% op de nieuwprijs, dat loopt al snel op tot vele honderden euro’s. Als ik weer een nieuwe Cowboy zou moeten kopen, dan zou ik absoluut voor een refurbished model gaan van Circular.

Uiteraard heb ik ook de voorwaarden van het programma voor je gecheckt. Wil je deze zelf doorlezen, dan kun je deze hier en hier terugvinden.

Bekijk ook

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Cowboy Cruiser

Cowboy Cruiser

Rating

80

km

Range

19,4

kg

Gewicht

Cowboy 3

Rating

80

km

Range

18,2

kg

Gewicht

Cowboy 4 (Classic)

Cowboy 4

Rating

80

km

Range

19

kg

Gewicht

Topics:

Mijn eerste e-bike kocht ik in 2012. Daarna veel verschillende e-bikes getest en gereden. Op E-bikefans deel ik toegankelijke info over allerlei e-bikes. Mijn favoriete e-bike type van dit moment: de urban e-bike.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...