Tenways Ago X: 6 dingen die je moet weten over deze alleskunner

Geschreven door

Jelle van Es

Tenways Ago X

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Tenways Ago X is een krachtige elektrische fiets met dit wat je er van moet weten.

 • Adviesprijs van € 2399
 • Zeer krachtige motor
 • Zelf schakelen
 • Lekbestendige banden
 • Bereik tot 100 kilometer op volle batterij
 • Zware elektrische fiets

Er zijn veel elektrische fietsen voor in de stad. Maar ook een lading aan modellen voor daarbuiten. De Tenways Ago X combineert de twee. De fiets lijkt op een elektrische stadsfiets, maar je kunt hem ook meenemen voor je offroad ritjes. Lees verder en ontdek dat je moet weten van deze alleskunner,

Maak kennis met de Tenways Ago X

Tenways is een Chinees bedrijf dat elektrische fietsen maakt. Ze zijn begonnen met het maken van fietsen voor in de stad. Licht, onderhoudsvrij en genoeg kracht om ondersteuning te bieden wanneer je je ritjes naar je werk maakt.

Met de Tenways Ago X hebben ze een elektrische fiets ontwikkeld die zowel geschikt is voor gebruik in de stad als voor lange afstanden daarbuiten. Ik zet de belangrijkste kenmerken van de fiets op een rij.

Tenways Ago X

Tenways Ago X

Tenways

Rating

100

km

Range

27

kg

Gewicht

Bafan M410 (midden)

Motor

Wat wij goed vinden

 • Krachtig en robuuste e-bike
 • Comfortabel zithouding
 • Geschikt voor lengte van 165cm – 190cm
 • Goede wegligging
 • 10 versnellingen (Shimano)
 • Ingebouwd (kleuren) display

Wat wij minder goed vinden

 • Relatief

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways Ago T

Rating

100

km

Range

30

kg

Gewicht

6 dingen die je moet weten van de Tenways Ago X

Er zijn heel wat dingen die de Tenways Ago X uniek maakt. En daarmee ook interessant voor jou, als potentiële koper.

1. Krachtige motor

De motor maakt het verschil tussen de Tenways Ago X en de typische stadsfietsen zoals de Tenways CGO600 Pro. Er is bij de Ago X gekozen voor een middenmotor van Bafang. Deze 250W motor heeft een vermogen van 80 Nm.

Hoe meer Nm een motor heeft, hoe meer ondersteuning hij krijgt. En doordat het een middenmoter is, is er balans tussen de voor- en achterkant van de fiets. De kracht wordt verdeeld en dat levert een goede rijervaring op.

Tenways Ago X
Offroad rijden: Via Tenways

In de praktijk betekent dat, dat je met de motor van de Tenways Ago X heel snel op de maximale snelheid van 25 kilometer per uur zit. In de stad is dat handig bij stoplichten. Je rijdt daar snel weg en kan zo de langzamere fietsers in één keer achter je laten.

Maar je profiteert ook van de extra kracht wanneer je de fiets meeneemt op vakantie. Zodra er wat meer heuvels zijn, profiteer je van de extra kracht. Zonder dat je zelf heel hard moet trappen ga je snel omhoog. Zo geniet je op je vakantie van het uitzicht boven op een heuvel zonder eerst op adem te komen.

2. Batterij heeft groot bereik

Met een krachtige motor is het belangrijk dat je een batterij hebt die lang meegaat. In de Tenways Ago X vind je een uitneembare 36V, 14Ah, 504 Wh batterij. Daarmee kun je volgens Tenways op een volle batterij zo’n 100 kilometer rijden. In de praktijk zul je waarschijnlijk een kilometer of zestig rijden voordat je batterij leeg is.

Tenways Ago X
Via: Tenways
 • Theoretisch optimaal bereik – 100km
 • Oplaadtijd – 6 uur
 • Capaciteit – 504 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Het kost je zo’n zes uur om de batterij weer volledig op te laden. Rondrijden zonder batterij is onverstandig, omdat de fiets met een gewicht van 27 kilo (29 kilo inclusief de batterij) behoorlijk zwaar is. Daar kun je ook rekening mee houden wanneer je de fiets op de bagagedrager wil zetten.

3. Zelf schakelen

Een ander verschil met de stadsfietsen van Tenways is dat deze Tenways Ago X een ‘normaal’ schakelsysteem heeft. De fiets heeft een Shimano 10-speed drivetrain, waarmee je kunt schakelen tussen 10 versnellingen. Zo heb je de juiste versnelling in combinatie met de motor wanneer je de heuvel op gaat of wanneer je door de stad fietst.

Tenways Ago X
Het schakelsysteem: Via Tenways

Met dat systeem heb je wel iets meer onderhoud dan bij riemaandrijving. De meeste onderdelen in de Tenways Ago X zijn standaard onderdelen. Dat betekent dat je voor onderhoud naar de lokale fietsenmaker toe kan.

3. Voor elk terrein

Je kunt de Ago X ook meenemen naar iets ruiger terrein. In de Nederlandse duinen of in de bossen van het buitenland kun je de motor goed uittesten. De verende voorvork van de Ago X vangt hobbels op en de 29 inch banden zijn lekbestendig. Zo kun je met een gerust hart er offroad mee rijden.

Tenways Ago X
In het bos: Via Tenways

5. Krachtige remmen

En mocht je toch even te hard gaan en moeten remmen, dan doe je dat met de schijfremmen. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en zorgen ervoor dat je snel stilstaat.

Een ander voordeel is dat je minder last hebt van vuil op de banden. Met zand, modder en bladeren remt een remblokje minder goed dan een schijfrem.

6. Beschikbaar in 3 kleuren

De Tenways Ago X is in drie kleuren verkrijgbaar. Dat zijn:

 • Midnight Black
 • Ocean Blue
 • Starlight Silver

Met name Starlight Silver is een opvallende kleur. Deze begint bij de motor in het zwart en gaat dan mooi over in het zilver. Val je nog meer op.

Tenways Ago X kopen

De Tenways Ago X is verkrijgbaar bij veel fietshandelaren in Nederland, maar ook rechtstreeks bij Tenways. Er is praktisch altijd een actie op Tenways.com, waar je korting of extra accessoires krijgt bij aankoop van een Ago X of ander model.

Tenways Ago X reviews

Ben je nog niet helemaal overtuigd over de Tenways Ago X? Je kunt altijd naar de andere meningen luisteren. Zo zijn er heel wat goede Tenways Ago X reviews. Ik heb de belangrijkste voor je op een rij gezet.

1. Bright

In Nederland heeft Bright heel wat fietsen van Tenways getest. Zo ook de Tenways Ago X. Dit viel hen op.

 • Scherpe prijs
 • Stoer
 • Krachtige middenmotor
 • Voor alle terreinen te gebruiken

2. Electric Bike Report

Naast Bright zijn er veel Engelstalige reviews. De review van Electric Bike Report laat ook vooral veel mooie ritten zien. Dit viel hen op:

 • Goed bereik
 • Remmen zijn kracht
 • Ondersteuning wanneer je de heuvel op gaat
 • Het is een mooie fiets

3. Electric Revolution

Tot slot is er nog Electric Revolution. Ook zij zijn met de Ago X aan de slag gegaan. Dit viel hen op:

 • De fiets is stil tijdens het rijden
 • De balans van de auto is goed
 • De motor geeft je gelijk kracht
 • Het bereik is groot

Voor wie is de Tenways Ago X bedoeld?

De Tenways Ago X is vooral voor de fietser die de elektrische fiets voor meerdere toepassingen gebruikt.

Het is een fiets waarmee je op volle vaart naar werk toe fietst. En waarmee je in het weekend een lange tocht maakt. Daarbij maakt het niet heel veel uit op welke ondergrond je dat doet. Of je neemt hem mee op vakantie en gaat de heuvels van Europa verkennen.

De Tenways Ago X kun je vergelijken met…

Wanneer je puur een fiets zoekt om in de stad te gebruiken, dan zijn er alternatieven die goedkoper en vooral lichter zijn. Want de Tenways Ago X is een zware elektrische fiets.

Denk voor een fiets in de stad dan aan de Cowboy Cruiser of de Tenways CGO600 Pro. Een echte vergelijking zou je moeten doen met de uitgebreidere fietsen van Stella en Gazelle. Of de Qwic Atlas, maar net als de fietsen van Stella en Gazelle is deze wel een stuk duurder. Reken op een prijs van minimaal € 4000. De Tenways Ago X heeft een adviesprijs € 2399.

Bekijk ook

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways Ago T

Rating

100

km

Range

30

kg

Gewicht

Cowboy 3

Rating

80

km

Range

18,2

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...