De Mokumono Polder: 7 dingen die je moet weten

Puur Nederlandse e-bike

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Mokumono is een relatief nieuw bedrijf uit Nederland. De Mokumono Polder is de eerste echte Hollandse fiets van het bedrijf. Ontdek hier de 7 dingen die je van deze elektrische fiets wil weten.

Even voorstellen: Mokumono

Mokumono is een Nederlands bedrijf, dat is begonnen in Amsterdam. De makers hebben een duidelijk doel voor ogen. Ze willen de fietsen volledig in Europa maken met zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Zo is de ecologische afdruk zo klein mogelijk.

Verder wil het bedrijf fietsen maken die uitblinken in eenvoud. De fietsen van Mokumono zijn fietsen waar je op kunt vertrouwen. En de naam is een verwijzing naar Amsterdam, dat in de volksmond Mokum wordt genoemd.

Maak kennis met de Mokumono Polder

De eerste en op dit moment enige elektrische fiets van Mokumono is de Mokumono Polder. De elektrische fiets werd in 2022 gelanceerd en heeft zich zo bewezen als een stabiele en robuuste elektrische fiets.

Mokumono Polder

Mokumono Polder

Mokumono

Rating

120

km

Range

21

kg

Gewicht

Innotorq 250W

Motor

Wat wij goed vinden

 • Ontwerp
 • Lokaal gemaakt
 • Laag in onderhoud
 • Gaat automatisch aan
 • Prettige fietshouding

Wat wij minder goed vinden

 • Iets hoger in de prijs
 • Display ontbreekt
 • Zadel is wat hard

Veloretti Ivy Two

Veloretti Ivy Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

Ontdek 7 dingen over de Mokumono Polder

Ontdek hier alles wat je van deze elektrische fiets wil weten. Hieronder 7 dingen die handig en goed zijn om te weten als je overweegt een e-bike van Mokumono aan te schaffen.

1. Bereik van 120 kilometer

Standaard zit in de Mokumono Polder elektrische fiets een 360Wh batterij. Deze is uitneembaar en kun je zo thuis binnen opladen. De plek waar de batterij zit, zit overigens een modulaire trunk space. Daar kan je bijvoorbeeld je slot in bewaren.

 • Theoretisch optimaal bereik – 120km
 • Oplaadtijd – 4 uur
 • Capaciteit – 360 Wh of 540 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Voor € 200 extra kun je bij aankoop van de Mokumono Polder een grotere batterij nemen. Je hebt dan een 540 Wh batterij. Daarmee heb je in de theorie een bereik van 120 kilometer. In de praktijk zul je waarschijnlijk tussen de 60 en 80 kilometer halen.

2. Stevig model

Er is voor de Mokumono Polder gekozen voor een opvallend ontwerp. Eén waarbij het frame van het stuur met een groot stuk doorloopt naar het achterwiel. Daarmee heeft de fiets niet alleen een opvallend design, hij is ook nog eens stevig.

De Mokumono Polder is volgens de de maker geen wegwerpproduct. Ze zijn gemaakt en gebouwd om een leven lang mee te gaan. Mocht er toch iets mis zijn, dan zijn er een aantal service locaties, waar je de elektrische fiets kunt laten maken.

3. Voor je boodschappen en de kids

Het is een fiets van Nederlandse bodem, die Mokumono Polder. En dat komt onder andere terug bij de mogelijkheid om er accessoires op te plaatsen.

Zo kan er kinderzitje op, zodat je de kleine even kan wegbrengen. Of een kratje voor de boodschappen. Aan de achterkant kan je je tassen bevestigen.

Mokumono polder
Via Mokumono

En als je kind iets groter is, dan plaats je een middenzitje. Heb je aan de voorkant nog de ruimte voor een kratje voor de boodschappen. Zo groeit de fiets mee als een gezinsfiets.

4. Licht model

De Mokumono Polder is een fiets die je na gebruik kan optillen en meenemen in het trappenhuis. De fiets weegt 21,5 kilo wanneer je kiest voor de 360 Wh accu.

De 540 Wh accu zorgt niet alleen voor een hoger bereik: hij is ook zwaarder. Met deze batterij weegt de fiets 23 kilo. Daarmee behoort de fiets nog steeds tot de lichtere elektrische fiets waar je uit kunt kiezen. Zoek je een echte lichte fiets, dan is de Tenways CGO600 een goede optie.

5. In veel kleuren samen te stellen

Bij veel elektrische fietsen heb je de keuze uit de kleur waarin de fiets geleverd wordt. De keuze is meestal tussen twee of drie kleuren. En als een fietsenmaker echt losgaat, dan heb je vijf keuzes.

Nou, de Mokumono Polder gaat gewoon helemaal los. Je hebt twintig kleuren om uit te kiezen. Van Depp black tot Green Glimmer. En van Moss Green naar Salmon Red en Purple Plum.

Via Mokumono

Alsof de keuze tussen 20 kleuren nog niet genoeg zijn, moet je ook nog kiezen of je de kleur glimmend op je fiets wil. Of toch juist liever mat, zodat je eventuele vingerafdrukken minder snel ziet. Je kiest zo echt de kleur die het beste bij je past. Navy Blue is overigens mijn favoriet.

6. Overzicht in de app

Om ervoor te zorgen dat de Mokumono Polder zo lang mogelijk meegaat, hebben de makers er voor gekozen om geen extern display op de fiets te plaatsen. Die kan kapotgaan. Je verbindt zo je fiets met de Mokumono app (Android en iOS) en daarop pas je alles aan.

Je kiest hier bijvoorbeeld de trapondersteuning, hoeveel je geholpen wil worden tijdens het fietsen. Maar je ziet hier ook hoeveel batterij je nog hebt en wat de routes zijn die je met de elektrische fiets hebt afgelegd.

7. Motor vooral voor in de stad

De elektrische fiets heeft een Innotorq 250W achternaafmotor. Deze heeft een maximale koppel van 35 NM. Dat is wat aan de lage kant en het minimale dat je in stadsfiets mag verwachten. Voor je ritten in de stad is het genoeg, maar het optrekken gaat iets minder snel.

Mokumono polder
Via Mokumono

En wanneer je een heuvel op moet, merk je dat je iets meer moet bijtrappen in vergelijking met andere elektrische fietsen. Voor de vlakke wegen in de randstad is het genoeg, maar in Limburg ga je het wat moeilijker krijgen.

Mokumono Polder reviews

Lijkt de Mokumono Polder je wat? Of wil je nog verder over de streep worden getrokken? Luister dan ook eens naar andere meningen. Er zijn heel wat Mokumono Polder reviews. Ik heb een paar goede reviews voor je op een rij gezet.

1. Bright

Bright test veel elektrische fietsen. Ze zijn ook aan de slag gegaan met Mokumono Polder. Wat hen opvalt, is het ontwerp, ze noemen het een juweeltje. Bekijk hieronder de review.

 • Mooi ontwerp
 • Iets hoger in de prijs
 • Lokale productie
 • Kies je eigen kleur

2. De Volkskrant

Liever een geschreven review? Dan kun je bij de Volkskrant terecht. In de review is er veel aandacht voor de oorsprong van de fiets. Dit viel verder op:

 • Een fiets met visie
 • Laag in onderhoud
 • Prettige fietshouding
 • Display ontbreekt

Lees hier de review.

3. MT/Sprout

Tot slot nog een review van MT/Sprout. Ze vinden het een geweldige fiets in veel opzichten.

 • Informatie op de app
 • Automatisch gaat hij aan
 • Zadel is wat hard
 • Gaat lang mee

Lees hier de review.

De Mokumono Polder kun je vergelijken met…

De Mokumono Polder is een stadsfiets. Daardoor kun je hem goed vergelijken met de andere populaire stadsfietsen. Hij is iets duurder dan de fietsen van Tenways, zoals de Tenways CGO600 Pro. De prijs komt meer overheen met de fietsen van Veloretti. Die fietsen zijn vaak wel iets krachtiger, maar de Mokumono Polder heeft dan weer een uniek design.

Bekijk ook

Veloretti Ivy Two

Veloretti Ivy Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Share to...