Comate CT Cruiser: 9 dingen die je moet weten

Geschreven door

Jelle van Es

Comate CT Cruiser

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Comate begon in 2023 met het maken van elektrische fiets, waarmee het een nieuw Nederlands bedrijf is. Na een succesvolle crowdcampagne voor de Comate CT Elite heeft het bedrijf ook de Comate CT Cruiser. Dat is de luxere versie van de twee en wordt in verschillende reviews zeer goed geprezen. Hier ontdek je alles dat je over deze fiets moet weten.

Even voorstellen: Comate.

In Nederland zijn er heel wat bedrijven die hun eigen elektrische fiets maken. Comate is één van de nieuwere succesverhalen, die na een crowdfunding actie nu zijn fietsen vanuit Tilburg maakt en verkoopt. Comate wil fietsen aanbieden die goed betaalbaar zijn en waarmee je heel wat kilometers kan maken.

Comate CT Cruiser

Comate CT Cruiser

Comate

Rating

120

km

Range

19

kg

Gewicht

Mivicie 250W

Motor

Wat wij goed vinden

 • Motor fietst natuurlijk
 • Mooi afgewerkt
 • Fijne voorvork

Wat wij minder goed vinden

 • Weinig kleurkeuze

Cowboy Cruiser

Cowboy Cruiser

Rating

80

km

Range

19,4

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Maak kennis met de Comate CT Cruiser

De Comate CT Cruiser is de luxere versie van de twee fietsen. Deze heeft onder andere een verende voorvork. Ontdek hier de 9 dingen die je van de fiets wil weten.

1. Strak design met kabelmanagement

We zien het bij veel fietsen en het komt ook terug bij de Comate CT Cruiser: het design van de fiets is belangrijk. Zo gaan de remkabels vanuit het stuur direct het frame in en zie je zo nergens. Dat geeft de fiets een luxe uitstraling.

Ook zorgt het ervoor dat er minder risico is op slijtage. De kabels zitten aan de binnenkant en worden niet beschadigd wanneer je de elektrische fiets in het fietsenrek zet en iemand zijn of haar fiets heel lomp tegen jouw fiets aangooit.

Comate CT Cruiser
Via Comate

2. Display op het stuur

In het midden van het stuur zit het display verwerkt. Daarop zie je in één oogopslag hoe hard je op dat moment fietst en hoeveel batterij je nog hebt. Dat is handiger dan dat je met een app verbonden moet zijn en daar dan alles op ziet.

Het scherm is groot genoeg om alles op te zien en kan uiteraard tegen een flinke regenbui. Juist een zonnige dag? Het scherm is helder, waardoor je in de volle zon het scherm goed ziet.

3. Licht model

De Comate CT Cruiser is een lichte fiets met een gewicht van 19,2 kilo. Dat is niet veel voor een fiets als deze. Daardoor kan je hem makkelijk optillen en de trap oplopen. Ook zet je de lichte fiets makkelijk op de fietsendrager van de auto. En als je wat hoger woont en je wil je fiets graag in je gang zetten, dan is dat met dit model ook goed te doen.

4. Batterij is snel opgeladen en gaat lang mee

Een voordeel van het lichte gewicht van deze fiets is dat de batterij minder hard hoef te werken. Een fiets van 30 kilo op snelheid brengen vraagt meer van de motor en batterij dan een fiets die 10 kilo lichter is. In de Comate CT Cruiser zit een 360 Wh batterij.

 • Theoretisch optimaal bereik – 120 km
 • Oplaadtijd – 3 uur
 • Capaciteit – 360 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Dat is niet de grootste batterij die er is. Ondanks dat stelt de maker van de fiets dat je met deze batterij alsnog een maximale afstand van 120 kilometer kan afleggen voordat je de batterij weer moet opladen. Dat is dan wel in de beste omstandigheden. Waarschijnlijk wanneer jezelf iets van 50-60 kilo weegt en veel wind mee hebt. In de praktijk zou het logischer zijn dat je met deze batterij een afstand van tussen de 60 en 80 kilometer aflegt.

Voordeel is dan wel weer dat de batterij snel is opgeladen. In drie uur is de batterij weer volledig vol en kun je je Comate CT Cruiser weer meenemen op reis.

5. Motor is krachtig genoeg voor in de stad

In de Comate CT Cruiser zit een 250W Mivice achterwiel motor. Deze heeft een vermogen van 40 Nm. Dat zien we vaker terug bij elektrische fietsen in de stad. Het is meer dan genoeg voor je dagelijkse ritjes naar werk of naar de kroeg. En volgens de makers trek je in vier seconden op van stilstand naar 25 kilometer per uur.

Comate CT Cruiser
Via Comate

Maar wanneer je in het zuiden van het land woont en wat meer met heuvels te maken hebt, dan merk je dat je net wat kracht mist. Je kan dan beter gaan voor een elektrische fiets met iets meer vermogen in de motor.


6. Minder gestuiter in de stad

Eén van de grote nadelen wat mij betreft aan al die mooie elektrische stadsfietsen, is dat ze nogal stijf zijn. Geen probleem wanneer je over een mooie asfaltweg fietst, maar in de stad heb je vaak te maken met straten met stenen enn dan stuiter je behoorlijk rond.

Dat zou met de Comate CT Cruiser minder moeten zijn. In deze fiets zit een speciale voorvork, waarbij lucht de schokken van de wegen voor een deel opvangt. Daardoor zou je comfortabeler kunnen rondrijden.

Comate CT Cruiser
Via Comate

7. Krachtige remmen

Met de motor trek je snel op en door de voorvork rijd je soepel. Daardoor ben je snel en wendbaar, maar niet elke weggebruiker let altijd even goed op. Krijg je geen voorrang waar je dat wel hoort te krijgen? Met de Shimano hydraulische schijfremmen kan je snel remmen en sta je direct stil.

Je rijdt met deze remmen veiliger rond, maar je hebt nog een voordeel: het is onderhoudsarm. Remblokjes slijten bij veel remmen, maar dat probleem heb je niet bij schrijfremmen. Je hoeft zo minder snel naar de fietsenmaker toe om je onderdelen te vervangen.

8. Je kan een mandje op de fiets installeren

Wil je wat spullen vervoeren op je elektrische fiets? Dat kan met de Comate CT Cruiser. Met verschillende accessoires kun je een bagagedrager op de fiets monteren. Maar je kan ook aan de voorkant een mandje plaatsen, waar je makkelijk je boodschappen in plaatst.

9. Te krijgen in twee kleuren

De Comate CT Cruiser is te krijgen in twee kleuren. Niet veel keuze dus en de kleuren zelf zijn behoorlijk veilig gekozen. Je hebt de keuze uit:

 • Grey
 • Black

Dus zwart of grijs, waarbij grijs wel wat meer groengrijs is dan echt grijs. Het zijn klassieke kleuren die voor een luxueuze uitstraling zorgen.

Comate CT Cruiser review

Lijkt de Comate CT Cruiser je wat? Of wil je nog verder over de streep worden getrokken? Luister dan ook eens naar andere meningen. Er is maar één echte Comate CT Elite review, omdat de fiets nieuw is. Ook is er een goed achtergrond verhaal.

1. Bright

Bright is in Nederland de plek waar de meeste elektrische fietsen worden besproken. Ze zijn ook met de Comate CT Cruiser aan de slag gegaan. Dit zijn de punten die zijn opgevallen

 • Natuurlijk fietsen met de motor
 • Lasnaalden heel mooi afgewerkt
 • Voorvork werkt goed
 • Prijs-kwaliteitverhouding

2. MT/Sprout

Eerlijk is eerlijk, MT/Sprout heeft geen Comate CT Cruiser review. Zij hebben alleen wel een mooi achtergrondverhaal over deze fiets. Daar hebben ze ook een klein beetje een mening in verwerkt. Vooral de prijs-kwaliteitsverhouding valt positief op en ook de voorvork die meeveert is fijn.

Lees hier het verhaal.

De Comate CT Cruiser kun je vergelijken met…

De Comate CT Cruiser wordt veel vergeleken met de Tenways CGO 600 Pro. De fiets heeft bijvoorbeeld dezelfde motor. Maar de CT Cruiser heeft wel het voordeel van de bewegende voorvork, waardoor je ritjes minder stuiterend zijn. De Comate CT Cruiser heeft een adviesprijs van €2490.

Bekijk ook

Cowboy Cruiser

Cowboy Cruiser

Rating

80

km

Range

19,4

kg

Gewicht

Tenways CGO800s

Tenways CGO800S

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Conversational Form (#3)

Plaats een reactie

Share to...