Veloretti Ivy Two: deze 10 dingen moet je eerst weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris
Veloretti Ivy Two

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Veloretti heeft twee elektrische fietsen om uit te kiezen: de Veloretti Ivy Two en de Veloretti Ace Two. Ontdek hier de 10 dingen die je van deze elektrische fiets wil weten.

Even voorstellen: Veloretti

Verloretti is een fietsenmaker uit Nederland. In 2012 zijn ze vanuit Amsterdam begonnen met het maken van fietsen.

Het moesten fietsen worden met een tijdloze stijl en hoge kwaliteit. Maar dan wel voor een lage prijs, zodat de fietsen voor een groot publiek beschikbaar zijn. In 2021 maakte het bedrijf zijn eerste elektrische fietsen. De Veloretti Ivy Two en de Veloretti Ace Two horen tot de tweede generatie e-bikes.

Maak kennis met de Veloretti Ivy Two

De Veloretti Ivy Two is de tweede generatie van de Veloretti Ivy. De eerste fiets verscheen in 2021. Deze Ivy 2 werd in 2023 uitgebracht en kent heel wat verbeteringen ten opzichte van de originele fiets. Zo is de fiets beter afgewerkt en is het schermpje in het stuur verwerkt.

Veloretti Ivy Two

Veloretti Ivy Two

Veloretti

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Bafang 36V 250W

Motor

Wat wij goed vinden

 • Hoog bereik
 • Krachtige motor
 • Hoge kwaliteit
 • Remlicht geeft aan wanneer je stopt
 • Lage instap

Wat wij minder goed vinden

 • Zwaar
 • Niet geschikt wanneer je langer bent dan 185 cm

Veloretti Ace Two

Veloretti Ace Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

10 dingen die je moet weten over de Veloretti Ivy Two

Ontdek hier alles wat je van deze elektrische fiets wil weten. Hieronder 10 dingen die handig en goed zijn om te weten als je overweeg een e-bike van Veloretti aan te schaffen.

1. Lage instap

Veloretti heeft twee modellen voor hun e-bikes. Als je de Veloretti Ivy Two vergelijkt met de Ace Two, dan is er één groot verschil: de stang is bij de Ivy Two lager. Je kunt zeggen dat de Ivy Two het damesmodel is. Met de lage instap is het ook iets makkelijker om op- en af te stappen.

Veloretti Ivy Two
Via Veloretti

De fiets is geschikt voor fietsers met een lengte van tussen de 164 en 184 centimeter. Als je langer bent, dan is de Veloretti Ace Two beter voor je geschikt.

2. Groot bereik

Opvallend aan de Veloretti Ivy Two is zijn batterij. Dit is een stadsfiets waarmee je uren kunt rondfietsen voordat je hem aan de oplader moet leggen. Dat komt door de 540 Wh batterij, die in theorie een bereik heeft van 120 kilometer. Met meer ondersteuning, een hoger gewicht en een ondergrond die wat meer wrijving heeft, haal je in de praktijk wel iets minder.

 • Theoretisch optimaal bereik – 120km
 • Oplaadtijd – 4,5 uur
 • Capaciteit – 540 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Toch is het een groter bereik dan bij je gemiddelde stadsfiets. Je kunt er waarschijnlijk een hele week ritjes naar werk en huis meemaken voordat je hem moet opladen. Met uitneembare batterij haal je de batterij uit de fiets en laad je hem binnen op.

3. Strak design

Bij stadsfietsen zie je dat het ontwerp belangrijk is. Ook het design van de Veloretti mag er zijn. De fiets ziet er goed uit met een frame dat strak in elkaar zit.

Geen overbodige elementen en de draden zijn in het frame verwerkt. Het schermpje van de fiets zit in het stuur verwerkt. Zo heb je niet een apart computertje op je stuur, maar zit dat in het frame.

Veloretti Ace Two
Via Veloretti

Op het display zie je hoe hard je fietst, hoelang je batterij nog meegaat of op welke ondersteuning je fietst. Je kunt de fiets ook koppelen met de app, zodat je daarna ziet waar je hebt gefietst.

4. Pas de fiets naar eigen smaak aan

Wanneer je de Veloretti Ivy 2 koopt, kun je de fiets naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je als je dat wilt een voor- en achterdrager op de fiets zetten, zodat je wat dingen er op kunt vervoeren.

Met de voordrager kun je daarna ook nog een mandje op de fiets plaatsen. Handig wanneer je vaak met de fiets even wat boodschappen doet. Je kunt nu je tas makkelijk in de mand plaatsen en zonder gesjouw naar huis fietsen.

5. Comfortabel fietsen door krachtige motor

En dat fietsen gaat erg makkelijk dankzij de krachtige middenmotor. Veloretti heeft gekozen voor de 250 W Bafang middenmotor met een vermogen van 65nm. Hoe meer nm een fiets heeft, hoe sneller hij optrekt en je op de maximale snelheid van 25 kilometer per uur zit.

Veloretti Ivy Two
Via Veloretti

65 nm is echt meer dan de gemiddelde stadsfiets. Deze heeft over het algemeen een motor met een vermogen van tussen de 35 en 45 nm. Door de extra kracht is het rondrijden door de stad net wat plezieriger, ook wanneer je wind tegen hebt

6. Automatisch schakelen met Enviolo systeem

De Veloretti Ivy Two heeft niet alleen een krachtige middenmotor die het fietsen makkelijk maakt. Je vindt op deze e-bike ook het Enviolo schakelsysteem. Deze schakelt automatisch bij of terug. Zo heb je tijdens je fietstocht altijd de weerstand die je nodig hebt.

Het helpt je nog sneller op de juiste snelheid te komen en het heeft ook nog het voordeel dat je er geen onderhoud aan hebt. Het werkt echt anders dan een traditioneel schakelsysteem.

7. Remlicht waarschuwt andere weggebruikers

Met de kracht van de Veloretti Ivy 2 en het gemak waarmee je optrekt, ben je snel op de juiste snelheid.

Dan is het wel belangrijk dat je goede remmen hebt om weer snel stil te staan. Bij deze e-bike vind je hydraulische schijfremmen van Shimano. Deze krachtige remmen zorgen ervoor dat je bijna direct stil staat.

Veloretti Ace Two
Via Veloretti

En als je remt, dan zien de andere weggebruikers dat ook dankzij het remlicht. Deze licht op wanneer je remt, net als bij een auto. Zo kunnen anderen beter rekening houden met wat je doet.

8. Onderhoudsvrij

Je hebt weinig onderhoud aan de Veloretti Ivy Two. De remmen zijn hydraulisch en slijten niet zoals remblokjes. Ook voor het schakelsysteem hoef je niet snel naar de fietsenmaker om daar iets te doen.

Verder heeft de fiets geen ketting, maar een Gates Carbon riemaandrijving. Deze hoeft je niet in te smeren en kan een afstand van 30.000 kilometer aan voordat hij onderhoud nodig heeft. Je hoeft hierdoor niet snel naar de fietsenmaker toe.

9. Zwaar model

De Veloretti Ivy Two maakt gebruik van verschillende hoogwaardige materialen. Daardoor is het een stevige fiets die lang meegaat.

Daar zit ook een nadeel aan: de elektrische fiets is zwaar. Hij weegt 26 kilo zonder batterij. Heb je die er wel op zitten, dan moet je er nog eens drie kilo bij op tellen. Het voordeel hiervan is dat de wegligging goed is. Je zit goed vastgeplakt op de weg terwijl je rondfietst.

Veloretti Ivy Two
Via Veloretti

Het nadeel is dat je de fiets niet zo makkelijk optilt. Wanneer de fiets mee de trap op moet, is dat een belangrijk minpunt. Ook wanneer je de fiets vaak met de fietsendrager mee wil nemen in de auto moet je elke keer wat gewicht optillen

10. In 4 kleuren

Bij de Veloretti Ivy Two heb je de keuze uit vier kleuren. Dat zijn:

 • Matte Black
 • Graphite
 • Dune
 • Pebble Grey

De eerste drie kleuren zijn kleuren die je bij veel andere e-bikes ziet. Pebble Grey is de opvallende andere kleur hier. Hier krijg je een fiets in een lichte kleuren met witte banden. Daarmee valt de fiets nog meer op.

Veloretti Ivy Two reviews

Lijkt de Veloretti Ivy Two je wat? Dan kun je iets meer over de streep worden getrokken door een review. Maar die zijn er bijna niet. Veloretti heeft vooral reviewexemplaren van de Veloretti Ace Two uitgestuurd. Deze is zo goed als hetzelfde, met het verschil in de stang. Ik heb eigenlijk alleen deze goede review gevonden.

1. Two Wheels Good

De enige specifieke Veloretti Ivy Two review die de moeite waard is, is deze videoreview van Two Wheels Good. De review wordt gedaan door een dame met veel ervaring bij elektrische fietsen. Dit viel haar op.

 • Krachtige motor
 • Mooie en goedwerkende standaard
 • Zwaar voor de trap
 • Hoge kwaliteit

De Veloretti Ivy Two kun je vergelijken met…

De Veloretti Ivy Two is een krachtige stadsfiets met een luxe uitstraling. Hij is goed te vergelijken met de fietsen van VanMoof en Cowboy. Het design is simplistisch en de uitstraling is luxe. Met zijn motor is hij wel wat krachtiger dan deze twee fietsen.

Qua kracht kun je hem dan weer beter vergelijken met de Tenways Ago X, die ook en hoog gewicht heeft. De Veloretti Ivy Two heeft een adviesprijs € 3299.

Bekijk ook

Veloretti Ace Two

Veloretti Ace Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...