MOEVS First One en Second One: 9 dingen die je moet weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Wil je een betaalbare fiets voor in de stad? Er is steeds meer keuze: zoals de fietsen van Cowboy, Tenways en Veloretti. En nu heb je een nieuwe partij die met twee e-bikes komt: MOEVS. Zij hebben de MOEVS First One en Second One onthuld. Wat hebben deze elektrische fietsen te bieden en voor welke prijs? Je ontdekt hier alles wat je over deze nieuwe MOEVS e-bikes wil weten.

Even voorstellen: MOEVS

MOEVS is een Nederlands bedrijf dat al jaren actief is op de markt van de elektrische fiets. Eerst als de verkopers van elektrische fietsen van andere merken. Zo hebben ze naast hun online kanalen twee fysieke winkels om fietsen te testen. Eén in Nederland en één in België. In 2024 heeft MOEVS besloten ook zelf fietsen te maken: de MOEVS First One en de MOEVS Second One.

Maak kennis met de MOEVS First One en Second One

De MOEVS First One en de Second One zijn twee elektrische fietsen voor in de stad. Met deze fietsen wil MOEVS je de mogelijkheid geven om stijlvol en duurzaam naar je werk of een vriend toe te fietsen.

De fietsen kun je naar elke fietsenmaker brengen, zodat je zelf bepaalt waar je je fiets onderhoudt. Ik zet de belangrijkste kenmerken van de fiets op een rij.

MOEVS First One

MOEVS First One

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Mivice M080

Motor

Wat wij goed vinden

 • Tof design
 • Uitneembare accu
 • Riem (en geen ketting)
 • Step-over en step-through-model beschikbaar (First One en Second One)

Wat wij minder goed vinden

 • Relatief kleine actieradius
 • Merk heeft zich nog niet bewezen (eerste eigen fietsen)

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

MOEVS Second One

MOEVS

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Mivice M080

Motor

Wat wij goed vinden

 • Tof design
 • Uitneembare accu
 • Riem (en geen ketting)
 • Step-over en step-through-model beschikbaar (First One en Second One)

Wat wij minder goed vinden

 • Relatief kleine actieradius
 • Merk heeft zich nog niet bewezen (eerste eigen fietsen)

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

9 dingen die je moet weten over de MOEVS First One en Second One fietsen

De MOEVS-fietsen hebben eenvoudige namen meegekregen: de First One en de Second One. Maar er is meer en hieronder deel ik 9 dingen met je die je moet weten.

1. Hoge of lage stang

De MOEVS First One en de Second One zijn twee elektrische fietsen met dezelfde specificaties. Ze delen zo dezelfde motor en batterij. Het verschil tussen de twee fietsen zit hem in het ontwerp. De First One is een fiets met een hoge stang, het herenmodel. Het vrouwenmodel, met de lage stang, is de MOEVS Second One.

Via Moevs

De MOEVS First One is geschikt voor fietsers met een lengte tussen de 165 en 205 centimeter. Bij de MOEVS Second One kom je het beste tot je recht wanneer je tussen lengte van 160 en 200 centimeter bent.

2. Verwijderbare 360 Wh batterij

In het voorframe van de elektrische fiets zit de 360 Wh batterij weggestopt. Deze is afneembaar en binnen op te laden. Het volledig opladen van de batterij kost je tussen de 4 en 5 uur.

 • Theoretisch optimaal bereik – 80km
 • Oplaadtijd – 4-5 uur
 • Capaciteit – 360 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Met een volle batterij heb je een bereik van ongeveer 80 kilometer in de meest gunstige omstandigheden. In de praktijk haal je een bereik van tussen de 40 en 60 kilometer.

3. Geen bagagedrager

Het ontwerp van de twee elektrische fietsen van MOEVS is strak, zoals je dat vaker bij een stadsfiets ziet. In het ontwerp is er geen ruimte voor een bagagedrager.

Wil je een stoere stadsfiets waar je ook nog iets op kan vervoeren? Dan is wellicht de Tenways Ago X is een elektrische fiets om naar te kijken.

4. Een 250W Mivice M080 achterwielmotor

De MOEVS First One en de Second One hebben een 250W Mivice M080 achterwielmotor. Deze heeft een vermogen 40 Nm, wat gemiddeld is voor een elektrische fiets voor in de stad. Tijdens het fietsen voel je genoeg ondersteuning, maar wanneer je door de heuvels wil rijden merk je dat je tijdens de steilere helling flink moet bijtrappen.

De kracht van deze motor is vergelijkbaar met de fietsen van Cowboy en Tenways. En bij dit soort modellen en kracht is het handig dat de motor in het achterwiel zit. Zo heb je tijdens het fietsen het gevoel dat je de wind in de rug hebt.

5. Veilig remmen

Uiteraard hebben de MOEVS First One en Second One een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, wat de maximale snelheid in Nederland is. In de stad moet je soms onverwacht remmen en dan is het goed dat je snel stilstaat.

Moevs e-bike
Via MOEVS

De fietsen hebben hydraulische schijfremmen, waardoor je meer remkracht hebt vergelijking met remblokjes. Ook heb je minder slijtage met hydraulische schijfremmen. Zo hoef je minder snel bij de fietsenmaker langs te gaan.

6. Overzicht op een LED display

Links op het stuur van deze elektrische fiets is er een compact LED display. Daarop zie je in één oogopslag gelijk wat belangrijke informatie. Zo zie je bijvoorbeeld hoe hard je fietst en hoeveel batterij je nog hebt. De fiets heeft geen connectie met je telefoon nodig, zodat je die kunt thuislaten wanneer je dat wil.

7. Navigeren met je telefoon door SP Connect

Wil je je telefoon wel meenemen? Dan bevestig je deze met de SP Connect Mount die op de fiets zit. Daarvoor heb je wel een speciaal hoesje op je telefoon nodig. Maar wanneer je dat hebt, zet je je telefoon klemvast op de fiets. Handig om daarmee handsfree te navigeren met Google Maps of Apple Kaarten wanneer je rondfietst.

Moevs SP Connect
Via MOEVS

Zorg er alleen wel voor dat je telefoon genoeg opgeladen is. De fiets heeft geen ingang voor een USB-poort om met een kabel je telefoon op te laden. Zeker met de navigatie aan op je telefoon gaat je batterij snel leeg.

8. Geïntrigeerde lichten

Met de MOEVS First One en Second One kun je zonder problemen de nacht in rijden. De fiets heeft aan de voor- en achterkant een geïntegreerde LED-verlichting. Deze lichten werken op de batterij van de fiets.

Zolang je genoeg batterij hebt, heb je gewoon goed licht. Je hoeft zo niet nog apart een lampje aanschaffen voor deze elektrische fiets. Ook zorgt de fiets voor genoeg licht, zodat je in het donker ook goed ziet waar je rijdt in plaats van dat alleen andere weggebruikers je zien.

9. Verkrijgbaar in twee keer drie kleuren

De MOEVS First One en Second One zijn allebei in drie kleuren te krijgen. Voor de First One zijn dit de kleuren:

 • Onyx
 • Rock
 • Midnight

Ook de Second One heeft drie kleuren. Het gaat bij deze fiets om:

 • Onyx
 • Rock
 • Celadon

De MOEVS First One en Second One in de zomer van 2024

De MOEVS First One en Second is beschikbaar vanaf in juni/juli 2024. De elektrische fietsen hebben een prijs van € 2699. De eerste fietsen worden met een introductieprijs verkocht van € 1999. Dat is een korting van 25%.

Bekijk ook

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Share to...