Veloretti Ace Two: deze 10 dingen moet je eerst weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Veloretti maakt al meer dan tien jaar fietsen. Een paar jaar geleden zijn ze begonnen met het maken van elektrische fietsen De Veloretti Ace Two is één van de nieuwere modellen. Hier ontdek je alles dat je over deze fiets moet weten.

Even voorstellen: Veloretti

In 2012 begon Veloretti in Amsterdam met het maken van fietsen. Het doel was simpel: tijdeloze fietsen maken voor een goede prijs en hoge kwaliteit. Sinds 2022 is het bedrijf onderdeel van Pon.Bike, één van de grootse fietsbedrijven ter wereld.

Onder andere Gazelle en Cervélo valt onder het Nederlandse Pon.Bike. De eerste elektrische fietsen door Veloretti werden in 2021 uitgebracht. De Veloretti Ace Two is samen met de Ivy Two onderdeel van de tweede generatie elektrische fietsen.

Maak kennis met de Veloretti Ace Two

De Veloretti Ace Two werd in 2023 uitgebracht. Het bedrijf heeft goed geluisterd naar de kritiek die klanten bij het eerste model gaven. Zo is het scherm nu ingebouwd in het stuur en is alles strakker afgewerkt.

Veloretti Ace Two

Veloretti Ace Two

Veloretti

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Bafang 36v 250W

Motor

Wat wij goed vinden

 • Soepel automatisch schakelen
 • Tof design
 • Onderhoudsvrije riem
 • GPS tracking
 • Goede bouwkwaliteit

Wat wij minder goed vinden

 • (Te)veel informatie op het display
 • Relatief zwaar

Veloretti Ivy Two

Veloretti Ivy Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

10 dingen die je moet weten over de Veloretti Ace Two

Ontdek hier alles wat je van deze elektrische fiets wil weten.

1. Een strakke stadsfiets

De Veloretti Ace Two is een fiets die gelijk opvalt wanneer je hem ziet. Het is een echte stadsfiets. De batterij is in het voorframe verwerkt en het frame zelf is simplistisch.

De fiets lijkt zo erg op de fietsen van Cowboy en VanMoof. De verschillende draden voor de remmen zijn mooi weggewerkt en het laswerk is van een hoogwaardig niveau.

Veloretti Ace Two
Via Veloretti

Op het stuur is het display in het frame verwerkt. Daarop vind je alle informatie die je nodig hebt, van de status van de batterij tot de snelheid die je haalt. Je kunt de fiets ook koppelen aan de app, waardoor je na afloop ook kan zien waar je hebt gereden.

2. Bereik van 120 kilometer

Zoek je een elektrische stadsfiets waar je echt uren mee kan rondrijden? Geen probleem voor de Veloretti Ace Two, dankzij de 540 Wh batterij. Dat is echt een grote batterij voor een stadsfiets als deze.

 • Theoretisch optimaal bereik – 120km
 • Oplaadtijd – 4,5 uur
 • Capaciteit – 540 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Met een volle batterij heb je in theorie een bereik tot 120 kilometer. In de praktijk zal je iets minder kilometers halen. Maar alsnog lijkt een bereik van 80 kilometer niet heel gek bij een fiets met deze batterij-inhoud. De batterij is uitneembaar, zodat je hem binnen kan opladen wanneer de fiets buiten staat.

Via Veloretti

3. Opvallende safety tracker

Deze Veloretti Ace 2 heeft veel interessante onderdelen. De safety tracker van de fiets is er één die hem echt uniek maakt. Wanneer je tijdens het rijden in de problemen komt, zoals een harde val, kun je op het stuur deze knop indrukken.

Daarmee wordt de locatie van je fiets doorgestuurd naar je dierbaren. Zij kunnen dan alarm slaan en zo kunnen de hulpdiensten op tijd bij je zijn.

4. Krachtige middenmotor

Bij de Veloretti Ace Two is er gekozen voor een 250 W Bafang middenmotor. Deze heeft een vermogen van 65nm, wat veel is voor een stadsfiets. De meeste elektrische fietsen voor in de stad hebben een vermogen van tussen de 35 en 45nm. Hierdoor trek je rap op en kom je snel op je maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

De extra kracht van de motor heeft ook een voordeel wanneer je over heuvelachtig terrein rijdt. Je voelt dan echt de extra kracht en fietst makkelijk omhoog.

5. Enviolo systeem voor automatisch schakelen

Je ziet het bij steeds meer elektrische fietsen in het hogere segment: het Enviolo schakelsysteem. Deze schakelt automatisch naar een hoger of lager niveau. Hierdoor heb je altijd genoeg weerstand om te trappen. Dat zorgt ervoor dat je snel optrekt, maar ook op de hogere snelheden fiets je hierdoor plezierig.

Veloretti Ace Two
Via Veloretti

Doordat het allemaal automatisch gaat, hoef je er niet over na te denken. Ook heb je geen traditioneel schakelsysteem met het onderhoud dat daarbij komt kijken.

6. Weinig onderhoud

Er komt weinig onderhoud kijken bij de Veloretti Ace Two. Ook bij de ketting zie je dat terug. De Gates Carbon riemaandrijving vervangt de traditionele ketting. Deze is gemaakt van hoogwaardige carbon, waardoor hij sterk is en lang meegaat.

Veloretti zelf spreekt over een afstand van 30.000 kilometer die je met de fiets aflegt voordat je een keer naar de riemaandrijving moet kijken.

Je hoeft de riemaandrijving ook niet te smeren. Er is geen kettingkast nodig om je broek tegen het smeer te beschermen en je ketting loopt er ook nooit meer af.

7. Hydraulische remmen (met remlicht)

Deze elektrische fiets is krachtig en daarmee zit je snel op je maximale snelheid. Dan is het wel belangrijk dat je goed kunt remmen.

Daarvoor heeft de maker gekozen voor hydraulische schijfremmen van Shimano. Ook deze zijn onderhoudsvrij, maar remmen vooral krachtig. Zo sta je snel stil en ben je veilig in het verkeer.

Veloretti Ace Two
Via Veloretti

Anderen zullen ook blij met je zijn. De Veloretti Ace 2 heeft aan de achterkant een remlicht. Wanneer je remt, licht deze op en zien anderen dat je gaat remmen of zelfs helemaal stopt. Dat maakt het voor hen makkelijker om te reageren op jouw acties.


8. Geen lichte fiets

De Veloretti Ace Two heeft veel premium onderdelen en handigheden. Maar daar staat wel iets tegenover: het gewicht. Deze elektrische fiets til je niet makkelijk op. De fiets zonder batterij weegt al 26 kilo. Heb je de batterij er ook nog eens in, dan kom je uit op een totaalgewicht van 29 kilo.

Liever een elektrische fiets met minder gewicht? Kijk dan eens naar de Tenways CGO600 Pro met een gewicht van slechts 16 kilo.

9. Pas je fiets aan met verschillende accessoires

Als je erover nadenkt om de Veloretti Ace Two te kopen, kun je de fiets naar eigen smaak aanpassen. Zo heb je de fiets op de manier zoals jij het wil. Deze onderdelen kun je op de fiets zetten.

 • Voordrager
 • Achterdrager
 • Fietsmand of cargomand voor. Daarvoor moet je wel een voordrager hebben

Je ziet direct wat de accessoires kosten en hoe het er op je fiets uitziet. Ook kun je ervoor kiezen om de fiets helemaal rijklaar in te stellen bij een partnerwinkel naar je keuze. Doe je dat niet, dan moet je bij binnenkomst van de fiets thuis nog bepaalde dingen in elkaar zetten. Volgens Veloretti wordt de fiets voor 85% klaar afgeleverd.

10. Kies uit 4 kleuren

Je hebt niet alleen de keuze welke accessoires je op de Veloretti Ace wil zetten: je kunt ook kiezen in welke kleur je de elektrische fiets wil. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen. Dat zijn:

 • Matte Black
 • Graphite
 • Dune
 • Jet Black

De Jet Black kleur is het meest opvallende. Met een zwart frame en een wit stuur en zadelpen val je al op. Zeker in combinatie met de kleur van de handvaten en het zadel zelf. En dan heb je ook nog eens witte banden. Ik vind het wel wat hebben.

Veloretti Ace Two reviews

Lijkt de Veloretti Ace Two je wat? Of wil je nog verder over de streep worden getrokken? Luister dan ook eens naar andere meningen. Er zijn heel wat Veloretti Ace Two reviews. Ik heb een paar goede reviews voor je op een rij gezet.

1. Bright

Bright heeft veel elektrische fietsen getest. Ook zijn ze aan de slag gegaan met Veloretti Ace Two. Dit zijn de belangrijkste punten die hen zijn opgevallen:

 • Door het zware gewicht ligt hij goed op de weg
 • De motor geeft genoeg kracht
 • Batterij heeft een groot bereik
 • Hij is wel wat prijzig

2. The Verge

De Amerikaanse website The Verge test regelmatig elektrische fietsen. Komt omdat ze een Nederlandse schrijver hebben, die met de fiets aan de slag gegaan. Dit viel hem daarbij op:

 • Met zijn kracht trekt hij snel op
 • Door bij te trappen haal je een net iets hogere snelheid om iemand anders makkelijk in te halen
 • Bij lage snelheden is de ondersteuning soms wat raar
 • Makkelijk repareren bij de lokale fietsenmaker

Lees hier de review.

3. Mashable

Tot slot nog een review van de Nederlandse afdeling van Mashable. Ook zij testen vaak elektrische fietsen. De Ace Two is volgens hen één van de beste elektrische fietsen waarop ze hebben gereden:

 • Display is mooi in het stuur verwerkt
 • Stijlvol uiterlijk
 • 5 ondersteuningsniveaus met genoeg kracht
 • Handig: gewoon een standaard, zodat je fiets niet omvalt

Lees hier de review.

De Veloretti Ace Two kun je vergelijken met…

De Veloretti Ace Two is een luxe en krachtige stadsfiets. Hij is goed te vergelijken met de fietsen van VanMoof en Cowboy. Het design is simplistisch en de uitstraling is luxe. Met zijn motor is hij wel wat krachtiger dan deze twee fietsen. Qua kracht kun je hem dan weer beter vergelijken met de Tenways Ago X, die ook en hoog gewicht heeft. De Veloretti Ace Two heeft een adviesprijs € 3299.

Bekijk ook

Veloretti Ivy Two

Veloretti Ivy Two

Rating

120

km

Range

29

kg

Gewicht

Cowboy Cross

Cowboy Cross

Rating

120

km

Range

27,9

kg

Gewicht

Tenways CGO009

Rating

85

km

Range

21

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...