Tenways CGO600 Pro: 10 dingen die je eerst moet weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris
Tenways CGO600 Pro

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Tenways CGO600 Pro is een betaalbare elektrische fiets met een aantal interessante kenmerken.

 • Scherpe prijs van € 1799
 • Onderhoudsvrij
 • Krachtig genoeg
 • Bereik tot 100 kilometer op volle batterij
 • Lichte elektrische fiets

Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor in de stad? Er is veel om uit te kiezen. Zoals de Tenways CGO600 Pro. Deze is iets minder bekend, maar heeft veel voordelen, waaronder een scherpe prijs. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten van deze lichte krachtpatser.

Wie is Tenways?

Tenways werd in 2021 opgericht en maakt alleen elektrische fietsen. Met een succesvolle crowdfunding-campagne werden de eerste modellen gemaakt en verkocht. Inmiddels is het hoofdkantoor van Tenways gevestigd in Amsterdam en levert het fietsen wereldwijd.

💡 Goed om te weten: op meerdere plekken te koop en te repareren

Als je de Tenways CGO600 Pro koopt, kun je hem toch bij meerdere Tenways servicepunten of fietsenmakers laten repareren of onderhouden.

Maak kennis met de Tenways CGO600 Pro

De Tenways CGO600 Pro is geïntroduceerd in februari 2023. Deze elektrische fiets is de opvolger van de Tenways CGO600, het eerste model van Tenways. Het grote grote verschil zit hem in de accu. Deze is in de Tenways CGO600 Pro afneembaar. Je kunt hem na je fietsrit mee naar binnen nemen om binnen op te laden. Ik zet de belangrijkste kenmerken van de fiets op een rij.

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Tenways

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Mivice M070 (achter)

Motor

Wat wij goed vinden

 • Zeer betaalbaar
 • Tof design
 • Relatief licht
 • Aandrijving met riem
 • Verwijderbare accu
 • Verschillende maten beschikbaar

Wat wij minder goed vinden

 • Standaard relatief kaal geleverd (spatborden en bagagedrager los bestellen)
 • Zithouding is wel redelijk sportief, minder geschikt voor lange plezierritten

MOEVS First One

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Tenways CGO800s

Tenways CGO800S

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Tenways CGO600

Rating

70

km

Range

15

kg

Gewicht

10 dingen die je moet weten

Er zijn een aantal dingen die je moet weten over de Tenways CGO600 Pro. Hieronder een lijstje met info die voor als potentiële toekomstige eigenaar relevant is.

1. Lichtgewicht en sportieve zithouding

De Tenways CGO600 Pro is een lichte elektrische fiets. Met de batterij erin weegt hij 16 kilo. Daarmee zou je hem in een trappenhuis mee naar boven kunnen nemen. De oorspronkelijke CGO600 woog overigens een kilo minder, door de iets kleinere batterij.

De zithouding is redelijk sportief, je ziet wat verder vooral over geleund, hetgeen voor lange afstanden wel eens minder comfortabel kan zijn.

Tenways CGO600 Pro

2. Groot bereik

Met de grotere batterij heb je meer bereik. Op de laagste stand en met de beste omstandigheden heb je een bereik van 100 kilometer. Dat neemt af wanneer je veel tegenwind hebt, met een hoger gewicht rondrijdt (maximaal 120 kilo) of op wegen met meer weerstand rijdt.

 • Theoretisch optimaal bereik – 100km
 • Oplaadtijd – 4,5 uur
 • Capaciteit – 360 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

Zoals grind- of zandpaden. Het bereik van de Tenways CGO600 Pro is 30 kilometer hoger dan de gewoon CGO600. De 360 Wh batterij is afneembaar en zit in het frame aan de voorkant. Zo heb je dus niet een groot blok achter op je fiets bij de fietsendrager. De batterij heeft dezelfde kleur als het frame. 

Wil je de fiets met batterij in de schuur opladen? Dat is ook mogelijk. Je kunt de fiets met batterij erin opladen of de batterij eruithalen en die opladen. In 4,5 uur is de batterij weer volledig opgeladen, wat niet heel erg snel is. Door het lage gewicht van de fiets kun je ook nog goed fietsen als de batterij op is.

3. Mivici motor is ‘ok’

In de Tenways CGO600 Pro vind je de Mivici M070 250W achterwielmotor met een vermogen van 40 Nm. Nm geeft aan hoe snel je optrekt. Een instapmodel begint met een motor van 25 Nm.

Echt krachtige modellen hebben een vermogen van 60 Nm of meer. Deze motor zit er tussenin en is genoeg voor in de stad. Wel is hij iets lager dan bijvoorbeeld de motor van een Cowboy fiets, die 45 Nm heeft.

De motor van de Tenways CGO600 Pro zit in het achterwiel. Tijdens het fietsen heb je het gevoel met de wind in de rug te fietsen. De motor is tijdens het fietsen behoorlijk stil.

4. Weinig onderhoud door ‘riem’

Je hebt weinig onderhoud aan de Tenways CGO600 Pro. De maker heeft ervoor gekozen om te werken met materialen die niet snel slijten. Zo is er geen ketting om te smeren, maar een riemaandrijving.

Voor de remmen worden er hydraulische schijfremmen gebruikt. Zo heb je geen remblokjes die je moet vervangen.

Handig is ook: als je de CG600 Pro online koopt, je ook bij veel lokale fietsenmakers terecht kunt voor eventuele reparaties en onderhoud.

Tenways CGO600 Pro

5. Geen versnellingen…

De CGO600 Pro heeft geen versnellingen. Dat wil zeggen dat er slechts één omwentelsnelheid is. Daarbij moet ik wel direct aangeven dat Tenways deze wel vrij goed heeft afgesteld. Deze is geschikt om wat langzamer te fietsen, maar ook op normale snelheid is de onwentelsnelheid prettig.

Wil je echter wat sneller fietsen, dan heb je het gevoel dat de trappers wel erg vaak draaien. Hier wen je vrij snel aan, maar het is wel goed om je hier vooraf bewust van te zijn.

6. Schrik niet van de app

Tijdens het rijden op de Tenways CGO600 Pro heb je een goed overzicht op het schermpje op je stuur. Zie je direct hoe snel je fietst, op welke ondersteuningsstand en hoe vol de batterij is.

Je kunt de fiets ook koppelen aan de app. In de app zie je het aantal gereden kilometers en kun je navigeren naar je favoriete bestemming. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

💡App Store reviews

Laat je niet afschrikken door de slechte ratings in de app stores, de laatste tijd zijn er veel goede verbeteringen doorgevoerd aan de Tenways-app.

7. Niet 100% compleet geleverd

De CGO600 Pro wordt – net als veel andere fietsen van de fabrikant – relatief kaal geleverd. Zo is er standaard geen slot aanwezig en ook de bagage-drager ontbreekt. Sterker nog, er is geen bagage-drager te bestellen direct bij Tenways. Wil je er toch één, zul je op zoeken moeten gaan naar een passend model van een ander merk.

Daarnaast zit er standaard geen spatborden en standaard bij de 600 Pro. Er is echter wel altijd een actie, waarbij je deze er gratis bij krijgt. Check hier welke actuele accessoire-acties er zijn.

8. Beschikbaar in 4 kleuren en felle verlichting

Deze fiets is beschikbaar is vier kleuren.

 • Midnight Black – toch wel mijn favoriet icm ‘groene’ logo
 • Avocado Green
 • Pebble Grey
 • Sky Blue

Daarnaast wordt de CGO600 Pro geleverd met een relatief felle verlichting. De koplamp is 35 LUX en brengt daarmee een relatief sterke lichtbundel.

9. Prima display

Aan de linkerkant van het stuur zit een klein display gemonteerd. Hierop zie je alle basis-info, waaronder zaken als accuduur, snelheid en de ondersteuning die geboden wordt.

Het display is relatief eenvoudig, maar tijdens het fietsen biedt deze ruim voldoende informatie.

10. Interessante prijsstelling

Misschien wel het sterkste punt van de Tenways CGO600 Pro: de prijs. Deze elektrische fiets heeft een vanafprijs van € 1.799.

Daarmee is deze relatief betaalbaar voor alle functies die je krijgt. Dus kun je wennen aan de redelijk sportieve zithouding, dan is deze elektrische fiets absoluut een interessante keuze.

Tenways CGO600 Pro

Tenways CGO600 Pro reviews

Het is natuurlijk goed om ook meningen van anderen te bekijken als je overweegt een fiets te kopen. Dat heb ik ook gedaan voor dit model. Daarom heb ik een aantal Tenways CGO600 Pro reviews voor je gelezen, bekeken en geanalyseerd. Hieronder vind je de drie beste.

1. Bright

Bright is relatief enthousiast over de 600 Pro. Een aantal dingen die opvallen:

 • Bijzonder goede accuduur
 • Heel prettige ondersteuning
 • Verstelbaar stuur
 • Een lagere, minimale ondersteuning toevoegen zou wenselijk zijn

2. Techpulse

Ook Techpulse is te spreken over de CGO600 Pro. Ze zijn vooral enthousiast over de trapondersteuning, maar er zijn ook een aantal nadelen.

 • Fijne trapondersteuning
 • Verwijderbare accu
 • Strak design
 • Verbeterpunt: zithouding voor lange afstanden

De volledige review kun je hier lezen.

3. Elektric Bike Report

Deze review vind het een interessante combinatie van specificaties en mogelijkheden. Hij heeft vooral veel plezier gehad bij het testen.

 • Natuurlijke ondersteuning
 • Weinig onderhoud
 • Ziet er goed uit
 • Verbeterpunt: de naam kan beter… Ook de toevoeging van remlichten zou een goede optie zijn.

Nog meer reviews? Check ook:

De Tenways CG0600 Pro kun je vergelijken met…

De elektrische fietsen van Cowboy en Veloretti Electric. Ook dat zijn elektrische fietsen voor in de stad met verschillende voordelen.

Deze modellen hebben ook een afneembare batterij en hoogwaardige materialen. Het belangrijkste verschil zit hem in de prijs. Deze twee alternatieven zijn duurder. Een elektrische fiets van Cowboy begint bij € 2.699. Bij Veloretti is de goedkoopste elektrische fiets € 3.299.

Zoek je nog andere modellen, dan kun je ook eens de Tenways CGO009 Pro bekijken. Deze urban e-bike heeft een wat hipper design, een andere zithouding en meer slimme functies.

Bekijk ook

MOEVS First One

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Tenways CGO800s

Tenways CGO800S

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Tenways CGO600

Rating

70

km

Range

15

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Conversational Form (#3)
Share to...