Tenways CGO800S: deze 9 dingen zijn goed om te weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris
Tenways CGO800S

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Tenways CGO800S heeft deze kenmerken.

 • Een prijs van € 1899
 • Onderhoudsvrij
 • Krachtig genoeg
 • Bereik tot 100 kilometer op volle batterij
 • Moderne uitstraling met display

Tenways heeft heel wat verschillende elektrische fietsen voor in de stad. Vaak met een strak design en een vriendelijke prijs. Dat geldt ook zeggen over de Tenways CGO800S. Ontdek hier alles wat je wil weten over deze elektrische fiets. Met een adviesprijs van € 1899 hoort deze elektrische fiets bij de goedkopere modellen. Maar deze fiets is wel iets zwaarder dan de andere fietsen van Tenways.

Maak kennis met de Tenways CGO800S

De Tenways CGO800S is één van de bekendere fietsen van Tenways. Het is een strakke stadsfiets met genoeg kracht en bereik. De batterij in de fiets is afneembaar, zodat je deze binnen kunt opladen. Ik zet de belangrijkste kenmerken van de fiets op een rij.

Tenways CGO800S

Tenways CGO800s

Tenways

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Mivice M070 (achter)

Motor

Wat wij goed vinden

 • Zeer betaalbaar
 • Comfortabel zithouding
 • Geschikt voor lengte van 155cm – 190cm
 • Aandrijving met riem
 • Verwijderbare accu
 • Ingebouwd display

Wat wij minder goed vinden

 • Trapondersteuning niet altijd even soepel

MOEVS First One

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

1. De Tenways CGO800S heeft een praktisch ontwerp

De Tenways CGO800S werd in 2022 geïntroduceerd, een jaar na de lancering van de Tenways CGO600. Deze elektrische fiets werd gelanceerd na een succesvolle crowdfunding actie en werd neergezet als een stoere urban e-bike. De Tenways CGO800S is iets praktischer voor het fietsen door de Nederlandse steden.

De zithouding is wat comfortabeler en daardoor dus eenvoudiger om er langer en relaxter op te fietsen.

Tenways CGO800S
Via Tenways

2. Een laag frame

De Tenways CGO800S heeft een lage instap, waardoor je makkelijk even op of af stapt. Bij een stoplicht wacht je zo comfortabel en heb je geen stang tussen je benen als je er niet helemaal goed op zit.

Nadeel van deze lage instap is dat het niet geschikt is voor de langere fietsers. De Tenways CGO800S is bedoeld voor fietsers met een lengte tussen 155 en 190 centimeter lang. Als je langer bent, dan is het beter om naar een ander model te kijken, zoals de Tenways CGO600 Pro.

💡 Onderhoud van Tenways-fietsen

Tenways wordt bij meerdere fietshandelaren verkocht, waar ze ook voor service en eventuele reparatie naartoe kunnen. Ook kun je contact opnemen met de (online) klantenservice van Tenways zelf, deze zijn – uit eigen ervaring – erg behulpzaam.

3. Afneembare accu

De accu van de Tenways CGO800S is afneembaar, zodat je hem binnen makkelijk oplaadt. De accu van de CGO800S is in het frame verwerkt en dus niet onder de bagagedrager, die bij dit model overigens wel aanwezig is. De 374 Wh-accu (36V, 10,4 Ah) heeft een bereik van 100 kilometer in de beste omstandigheden.

Tenways CGO800S
Via Tenways

In het kort de batterij:

 • Theoretisch optimaal bereik – 100km
 • Oplaadtijd – 3,5 uur
 • Capaciteit – 374 Wh
 • Batterij – Uitneembaar

4. Gewicht van 23 kilo

Deze Tenways-fiets heeft een gewicht van 19kg en is daarmee relatief licht. Dit merk je onder andere in wat eenvoudiger navigeren, maar ook iets lichter fietsen als de accu leeg is.

Het is ook weer niet de lichtste fiets, dan zul je moeten kijken naar een ander model. De eerder genoemde CGO600 is vederlicht voor een e-bike, maar heeft wel een wat sportievere zithouding.

5. Achterwielmotor met genoeg kracht voor in de stad

De elektrische fiets is uitgerust met de Mivice M070 250W achterwielmotor met 35 Nm. Deze motor is niet heel krachtig en dat merk je wanneer je heuvelop rijdt.

Je hebt nog altijd ondersteuning, maar minder dan bij bijvoorbeeld de fietsen van Cowboy. Die heeft een motor met 45 Nm en daarmee trek je sneller op en heb je meer kracht wanneer je uit een tunnel omhoog fietst.

Voor een relaxed fietsritje, is deze motor absoluut ruim voldoende. Maar woon je in een meer heuvelachtig gebied, dan zijn er mogelijk betere keuzes.

6. Beschikbaar in 5 kleuren

De Tenways CGO800S is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren:

 • Sky Blue
 • Light Grey
 • Midnight Black

Dit zijn kleuren die steeds vaker worden gezien bij elektrische fietsen. Ook beschikt het model over een riemwielaandrijving, waardoor schakelen tijdens het fietsen niet nodig is. Deze is onderhoudsvriendelijker en is tijdens het rijden extra stil.

Tenways CGO800S
Via Tenways

7. Opvallend display

Een ander modern element van deze elektrische fiets komt terug in het display, die in het stuur is verwerkt. Daarmee zie je terwijl je fiets heel makkelijk hoeveel batterij je nog hebt. Je kunt het display koppelen aan je app op je telefoon en daarmee een navigatieroute uitstippelen.

Ook krijg je in de app een overzicht met hoeveel kilometers je al hebt gereden. En hoeveel CO2-uitstoot je daarmee hebt voorkomen in vergelijking met autoritjes. Voel je je extra goed. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

8. Comfortabel

De Tenways CGO800S biedt iets meer comfort dan de gemiddelde elektrische stadsfiets. Zo is er een ergonomisch zadel dat minder hard zit dan bij het zadel van VanMoof. Ook vind je in deze fiets een geveerde voorvork, die de schokken tijdens het rijden absorbeert. Dat is handig wanneer je over de klinkers rijdt van een oude binnenstad.

Tenways CGO800S
Via Tenways

9. Extra functies

Ook voor de veiligheid heeft Tenways een aantal interessante onderdelen op de fiets zitten. Zo kun je met het achterlicht aangeven welke kant je opgaat. In plaats van je arm uit te steken, activeer je de richtingsaanwijzer op het stuur.

Plotseling remmen doe je met de hydraulische schijfremmen, die krachtiger zijn dan het remmen met remblokjes. Ook heb je daar minder onderhoud aan, zodat je minder vaak naar de fietsenmaker hoeft.

Tenways CGO800S kopen

De Tenways CGO800S wordt door meerdere lokale en landelijke fietshandelaren aangeboden. Vaak vind je het beste aanbod op de eigen site van Tenways. Hier is eigenlijk altijd wel een kortingsactie gaande of ontvang je extra accessoires bij de aankoop.

Tenways CGO800S Reviews

Dat zijn de belangrijkste punten van de Tenways CGO800S. Maar hoe is de fiets in de praktijk? Daarvoor zijn er een aantal handige reviews. Deze Tenways CGO800S reviews heb ik voor je doorgenomen. Hier vind je een paar goede reviews.

1. ANWB

De ANWB plaatst geen hele uitgebreide reviews op hun website. In plaats daarvan moet je het doen met verschillende losse cijfers voor onderdelen en wat plus- en minpunten. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Scherpe prijs
 • Mooi display
 • Hydraulische schijfremmen
 • Motor is te zwak voor steile of lange hellingen.

De volledige review lees je hier.

2. Techpulse

Techpulse test regelmatig elektrische fietsen. Ook hebben ze een Tenways CGO800S review. Daarin vinden ze dat de trapondersteuning niet altijd even goed werkt. Dit zijn de belangrijkste punten uit de review:

 • Goede prijs
 • Trapondersteuning met verschillende niveaus
 • Maar die hapert soms bij het wegrijden
 • De uitneembare accu

De volledige review lees je hier.

3. Max Tech

Tot slot is er nog een goede Youtube review van de Tenways CGO800S. Het gaat om het Engelstalige review met veel aandacht voor de onderdelen en testritjes. Dit zijn de belangrijkste punten die zijn opgevallen:

 • Fijne rij-ervaring door de riemaandrijving
 • Goede ondersteuning
 • Lichtgewicht voor wat je krijgt
 • Krachtige remmen

Een fiets voor de kortere ritjes door de stad

Voor wie is de Tenways CGO800S bedoeld? Ik vind het een model dat vooral interessant is wanneer je vaak door de binnenstad fiets en niet te lange ritten maakt.

De motor is niet heel krachtig, maar biedt voor deze ritten genoeg ondersteuning. Wil je iets meer vooruitvliegen of woon je in een omgeving met wat meer heuvels, dan is de eerder genoemde Cowboy elektrische fiets of de Cortina E-Lett geschikter.

Bekijk ook

MOEVS First One

Rating

60

km

Range

25

kg

Gewicht

Tenways Ago T

Rating

100

km

Range

30

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...