De Tenways CGO600: 8 dingen die je moet weten

Geschreven door

Jelle van Es

·

Gereviewd door

Ruud Caris
Tenways CGO600

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Tenways CGO600 is de goedkoopste fiets van Tenways en kent deze elementen.

 • Adviesprijs van € 1599
 • Onderhoudsvrij
 • Genoeg kracht
 • Bereik tot 100 kilometer op volle batterij
 • Eén van de lichtste elektrische fietsen

Met de Tenways CGO600 begon Tenways met het maken van elektrische fietsen. De fiets is nog altijd te koop en heeft heel wat voordelen. Wil je weten wat deze fiets uniek maakt? Hier ontdek je de belangrijkste voordelen van de fiets.

De Tenways CGO600

Tenways is een van oorsprong Chinees bedrijf, dat inmiddels gevestigd is in Nederland. Het bedrijf begon in 2021 met een crowdfunding-campagne. Onder het zeer ‘bescheiden’ kopje van de Best Urban Ride – Ever werd hun eerste elektrische fiets geïntroduceerd. Deze is nog altijd beschikbaar als de Tenways CGO600.

Tenways CGO600

Tenways

Rating

70

km

Range

15

kg

Gewicht

Mivice M070 (achter)

Motor

Wat wij goed vinden

 • Zeer betaalbaar (en vaak in aanbieding)
 • Sportief uiterlijk
 • Aandrijving met riem
 • Lichtgewicht
 • Verwijderbare accu

Wat wij minder goed vinden

 • Range is wat minder in vergelijkbaar met andere modellen
 • Geen versnelling, kan even wennen zijn

Tenways CGO800s

Tenways CGO800S

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

8 dingen die je moet weten over de Tenways CGO600

Overweeg je de Tenways CGO600 te aan te schaffen, dan zijn er een aantal zaken goed om te weten. Hieronder heb ik 8 punten voor je op een rij gezet, waar je rekening mee moet houden. Dit zijn zowel voor- als nadelen van deze lichte elektrische fiets.

1. Een lichte fiets

In drie jaar tijd heeft Tenways heel wat modellen uitgebracht en kun je inmiddels zeggen dat de Tenways CGO600 niet meer het belangrijkste model is van het bedrijf. Maar tegelijkertijd is het logisch dat deze elektrische stadfiets nog altijd te koop is, want hij is opvallend licht.

Tenways CGO600
De Tenways CGO600 is een zeer lichte fiets – Via Tenways

De Tenways CGO600 weegt slechts 15 kilo, wat weinig is voor een elektrische fiets. De Curt van Ampler is de enige andere elektrische fiets die ik kan bedenken die iets lichter is: 14,4 kilo. Hierdoor zou je met de deze fiets van Tenways ook nog kunnen fietsen wanneer je batterij leeg is.

2. Batterij is ingebouwd

De Tenways CGO600 heeft een batterij die in het frame van de fiets is gebouwd. Hij is er niet uit te halen, waardoor je de oplader bij de fiets moet hebben.

Met een gewicht van 15 kilo is de fiets op te tillen en mee te nemen in het trappenhuis, maar echt ideaal is dat niet. Je zou met deze fiets eigenlijk een schuur met een stopcontact moeten hebben om hem daarop te laden.

Tenways CGO600
De batterij zit vast: Via Tenways

3. Range en accu-prestaties

De batterij is iets kleiner dan de andere fietsen van Tenways. Dat is logisch omdat de accu in de fiets is gebouwd. In het kort zijn dit de specificaties:

 • Theoretisch optimaal bereik – 70km
 • Oplaadtijd – 2,5 uur
 • Capaciteit – 252 Wh
 • Batterij – Vast in de fiets

De 36V 252 Wh batterij laad je in 2,5 uur volledig op. Met een volle batterij heb je in theorie een bereik van 70 kilometer, maar in de praktijk kom je uit op een afstand tussen de 40 en 50 kilometer.

4. Motor profiteert van lage gewicht

In de Tenways CGO600 vind je de Mivice M070 250W achterwielmotor. Deze wordt ook in andere elektrische fietsen van Tenways gebruikt, zoals de nieuwere Tenways CGO600 Pro. De motor heeft een kracht van 40 Nm, wat voor een elektrische stadsfiets relatief krachtig genoeg is.

Maar door het lage gewicht van de Tenways CGO600 merk je dat net iets makkelijker op de maximale snelheid van 25 kilometer per uur komt.

Tenways CGO600
Fietsen door de stad: Via Tenways

5. Makkelijk doortrappen en ondersteuning

Ben je aan het fietsen, dan heeft de 600 ondersteuning tot 25km/h. Maar door het lichte gewicht is het relatief eenvoudig hogere snelheden te bereiken zonder enige ondersteuning.

Zo haal je iemand in en profiteer je daarna gewoon weer van de standaard ondersteuning. Je snelheid wordt getoond op een compact OLED-scherm dat op de fiets zit. Naast je snelheid zie je daar ook direct hoeveel inhoud je batterij nog heeft en of het al tijd is om de fiets op te laden.

6. Weinig onderhoud nodig

Als je eenmaal fietst met de Tenways CGO600, dan hoef je er weinig meer naar om te kijken. Zo heb je bij deze elektrische fiets geen ketting met versnellingen. In plaats daarvan maak je gebruik van een riemaandrijving, die niet roest of ingesmeerd hoeft te worden. Daarmee heb je ook geen versnellingen meer nodig en zo een onderdeel minder die slijt.

Tenways CGO600
Onderhoudsvrij door riem in plaats van ketting

De fiets heeft hydraulische schijfremmen, die de standaard remblokjes vervangt. Met deze remmen sta je sneller stil en ze slijten niet. Tot slot krijg je bij deze e-bike lekbestendige banden, waardoor je echt alleen hoeft te letten op de batterij.

7. De prijs is scherp

De Tenways CGO600 heeft wat minpunten, waarvan de batterij en de beperking daarvan de grootse is. Maar er is ook wel één duidelijk voordeel: de prijs. De elektrische fiets heeft een adviesprijs van € 1599, maar is tijdelijk te koop voor € 1299.

8. Er zijn 4 kleuren om uit te kiezen

De Tenways CGO600 is in 4 kleuren beschikbaar. De Lime Green is de kleur die tijdelijk met de scherpste prijs wordt aangeboden. Dit zijn de kleuren:

 • Lime Green
 • Light Grey
 • Sky Blue
 • Midnight Black

Tenways CGO600 reviews

Nu je de belangrijkste punten kent van de Tenways CGO600 kent, is het goed om te kijken naar de andere meningen. In deze Tenways CGO600 reviews zie en lees je wat anderen van de fiets vinden. Ik ben op zoek gegaan naar goede, grondige reviews en heb deze uiteraard allemaal gelezen of bekeken.

Hieronder een selectie van CGO600 reviews, met daarbij een samenvatting van de sterke en verbeterpunten.

1. Bright

Bright heeft de Tenways CGO600 uitgebreid getest. Destijds werd de fiets tegenover de fietsen van Cowboy en VanMoof gezet.

 • Design
 • Goede trapondersteuning
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Kwaliteit van de lak is iets minder

2. Technikloft

Ook bij TechnikLoft hebben ze een mooie videoreview gemaakt. Daarbij krijg je ook een goed beeld van hoe de fiets binnenkomt als je hem zelf bestelt.

 • Licht
 • Genoeg kracht voor in de stad
 • Prijs-kwaliteit

3. Techpulse

Ook Techpulse is met de Tenways CGO600 aan de slag gegaan. Bij hen vielen de volgende punten op:

 • Goede trap ondersteuning
 • Mooi design
 • Batterij is niet uitneembaar
 • Goede kwaliteit voor de prijs

Lees de volledige review hier.

Wat zijn de alternatieven voor de Tenways CGO600?

Het is lastig om een elektrische fiets te vinden met dezelfde prijs-kwaliteitverhouding als de Tenways CGO600, want die is gewoon dik in orde. Wanneer het gewicht van de fiets belangrijk is en je het niet erg vindt dat de batterij in het frame is verwerkt, dan kun je kijken naar een fiets van Ampler. Wil je een stapje hoger, dan is bijvoorbeeld de CGO600 Pro een goede optie.

Zoek je juist iets meer vrijheid? Kijk eens naar de fietsen van Cowboy. Deze hebben ook veel hoogwaardige onderdelen, met als bijkomend voordeel een batterij die je eraf kan halen. Zo kun je die gewoon binnen makkelijk opladen.

Bekijk ook

Tenways CGO800s

Tenways CGO800S

Rating

100

km

Range

19

kg

Gewicht

Cowboy 3

Rating

80

km

Range

18,2

kg

Gewicht

Tenways CGO 600 Pro

Tenways CGO 600 Pro

Rating

100

km

Range

16

kg

Gewicht

Topics:

Rijd al heel wat jaren op elektrische fietsen en heeft er veel getest. Pakt ook graag de e-bike in het buitenland. Van de stad verkennen in New York tot door de bergen fietsen in Japan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Share to...